Gombos Viktor


Gombos Viktor-foto

Gombos Viktor (1972)

1975-ben költöztek szüleim Gödöllőre, azóta ez a város vált az otthonommá, szinte minden ide köt.

Tizennyolc éves koromig több hangszeren is kipróbáltam magam a helyi Fr. Chopin Zeneiskolában, úgymint fuvolán, zongorán, jazz zongorán és gordonkán. Az már ebben a koromban eldőlt, hogy a zenének helye lesz az életemben, így a középiskola befejezése után jelentkeztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika-ének-zene szakára. Itt több remek tanárom volt, mint Bárdi Sándor operaénekes tanszékvezető docens és Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója. Szegedi évek alatti legnagyobb eredményem a Szegedi Egyetemi Zenei Verseny megnyerése volt az 1x4x1 kvartettel.

A megtérésem is ebben az időszakban történt, így nyitott voltam minden olyan jóra, amit a saját egyházamtól/felekezetemtől kaphattam. Így kerültem a főiskola elvégzése után a DRE Kántorképző Tanfolyamára, ahol többek között Máté János tanítványa lehettem. A tanfolyamot lezáró kántori oklevelemet 1997-ben vehettem át.

2001-ben az ELTE TTK-n matematika tanári oklevelet, majd 2013-ban a SZTE JGYPK ének-zene tanári szakán MA oklevelet szereztem. 1995. óta vagyok a Gödöllői Református Líceum matematika-ének-zene szakos tanára, mely iskolának kilenc évig voltam kollégiumvezetője, 10 évig szerveztem az iskolai diákkórust, illetve a tanári karból alakult kórust.

A gödöllői református gyülekezetben presbiteri feladatokat látok el, gyermek-istentiszteleteket tartok és a gyülekezeti kórust szervezem.

Amivel szívesen múlatom az időm: éneklés, kamaramuzsikálás, színjátszás a gödöllői Ad Hoc társulatban.