Samu Éva


SamuÉva

A Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem diplomát, mint fuvolista.
A Szent István Szimfonikus zenekarban szereztem zenekari gyakorlatot. Tanári pályámat a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolában kezdtem, majd 1995 óta, a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola tanára, és kamarazene tanára vagyok. A Budapest Rákoskeresztúri gyülekezet tagja vagyok, ahol különböző zenei szolgálatokban veszek részt, és kórusvezetőként szolgálok. Tagja vagyok a Központi Református Kórusnak.

2019-óta tanítok a budapesti Református Kántorképzőn gyülekezeti éneket, és harmóniumot az A, és B osztályokban. Minden évben csodaként élem meg, hogy jönnek növendékek, akik kottát olvasni nem tudnak, vagy még nem játszottak billentyűs hangszeren, nem olvasnak bassuskulcsban, és a tanfolyam végére 2- esetenként 3 szólamban szépen játszanak a harmóniumon. Lelkesítő látni, hogy ennyi kedves, és szorgalmas fiatal vesz részt évről-évre a tanfolyamon, hogy milyen segítőkészek egymással; nagy kincsnek tartom őket a mai világban.
A kórusokban is Istenünk munkáját látom, hiszen Nagy-Magyarországról érkeznek a növendékek, tehát nem egy összeszokott csapat, sokan nem énekelnek kórusban, és a záróhangversenyen mégis csodálatosan megszólalnak a kórusművek.
Nagyon fontosnak tartom, hogy szakmailag hozzáértő kántorokat, és kórusvezetőket képezzünk a gyülekezetek számára.
Felemelő minden évben megtapasztalni, hogy Isten mennyire megáldja a Kántorképző Tanfolyamot.